Historia

95 vuotta on kirjapainolle erinomainen ikä

 

Täytämme tänä vuonna 95 vuotta. Se on suomalaiselle kirjapainolle harvinainen saavutus; niin moni tunnettu ja arvostettu kirjapaino on matkan varrella ja erityisesti viime vuosien aikana joutunut lopettamaan - markkinat ovat muuttuneet, tekniikka uudistunut ja suhdanteet yllättäen vaihtuneet. Painoalaa haastavampaa toimialaa ei taida ollakaan.

Paperityö perustettiin Helsingissä 18.5.1921, kun se erotettiin omaksi yhtiöksi Oy J. Dahlberg Ab:stä.
Yhtiö painoi paperituotteita ja etikettejä pääasiassa leipomoille ja apteekeille Helsinkiin.

Vuosaari 675 x 366

 1970     
    2015

Ensimmäinen toimipiste oli Kirjatalossa Hietalahdenrannassa ja myöhemmin kolmessa eri paikassa yli neljän vuosikymmenen ajan.  Vuonna 1966 toiminnot saatiin yhteen paikkaan, kun Vuosaaresta vuokrattiin oma talo. Paperityö erikoistui kapearataisiin rotaatiotuotteisiin eli rullatarroihin pakkaavalle teollisuudelle. Yleisimmät rotaation painomenetelmät olivat kohopaino ja fleksopaino. Arkkietikettejä valmistettiin koho- ja offsetkoneilla.

Ensimmäiset tarrat - aikansa suuret innovaatiot - painoimme vuonna 1960. Sen jälkeen tarroja onkin painettu miljardeja kappaleita mitä moninaisimpiin tarkoituksiin.

Logoarkki_675x366  1960

Muutoksia 1980 luvulla

Merkittävä muutos tapahtui vuonna 1985, kun Nygrenin suku myi Paperityön Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oy:lle. Seuraavana vuonna vuokrattiin tontti Helsingin kaupungilta Kurkimäestä ja hieman myöhemmin muutettiin uusiin tiloihin Sirrikujalle.

Tänä päivänä Paperityö Oy on tarroihin erikoistunut painotalo, jonka tärkeimmät asiakkaat ovat Suomen suurimpia elintarviketeollisuuden, paperiteollisuuden, kaupan ja palvelusektorin yrityksiä. Tärkeimpiä tuotteitamme ovat tuotetarrat, termotarrat ja logistiikkatarrat. Painokoneina ovat tehokkaat moniväriset UV-fleksot. Palveluksessamme on 37 graafisen alan ammattilaista ja liikevaihto ylittää 7 miljoonaa euroa. Vuodesta 2010 alkaen yhtiöllämme on ollut IS0 9001 laatu- ja ISO 14001 -ympäristösertifikaatit.

Juhlavuosi 2016

Juhlavuosi 2016 on oivallinen syy tavata asiakkaita. Juhlistamme pienimuotoisilla tapahtumilla pitkää ikää ja toteamme koko kirjapainon väki: Still going strong! Meillä on erinomaiset asiakkaat, töissä loistoporukka ja syytä juhlaan.

Uusi omistaja

Juhlavuoden kunniaksi saimme 1.7.2016 uuden omistajan Suomen Tarrapaino Oy:n. Olemme nyt osa
Tilgmann Groupia. Se on pakkausmateriaaleihin keskittynyt toimija, joka koostuu tällä hetkellä viidestä yrityksestä Suomessa ja Ruotsissa. Tilgmannin tavoitteena on kehittyä johtavaksi pohjoismaiseksi pakkausmateriaalien valmistajaksi.

Tilgmann logo